fbpx

Servis Olsun

  • Hizmetlerimiz
    • Petek Temizliği
    • Koltuk Yıkama
    • Oto Koltuk Yıkama
    • Klima Bakımı
    • Halı Yıkama
    • Kombi Bakımı
  • Yorum ve Röportajlar
  • Hakkımızda
  • İletişim
memnuniyet

Kombi Filtre Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Yazar: Servis Olsun / 15 Ekim 2018 Pazartesi, / Kategori: Kombi Bakımı

Kombi filtresi, kalorifer tesisat filtresi olarak da anılmaktadır. Kalorifer tesisatı içerisindeki yer alan yabancı cisimlerin kombiye ulaşmasını engellemek için kullanılan bu filtrenin pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle kombide eşanjör, pompa ve kılcal borunun tıkanmasını engelleyerek kombide arıza oluşmasının önüne geçer. Ancak bazen bu filtre tıkanabilir. Peki, kombi filtre temizliği nasıl yapılır?

Kombi Filtresi Temizliği

Tesisat içerisinde bulunan yabancı cisimlerin kombiye ulaşmasının önüne geçen kalorifer filtresinin tıkanması durumunda çeşitli sorunlar ile karşılaşılabilir. Bu durumda petekler ısı yaymaz ya da hiç ısıtmaz. Ayrıca yüklü miktarda doğalgaz faturası ödemenize rağmen kombi ve peteklerden beklediğiniz verimi alamazsınız. Bunun için kombi filtre temizliği yapılması gerekmektedir.

kombi filtre temizliği

kombi filtre temizliği

Kombilerin altında 2 ya da 4 adet boru bulunur. Bu borulardan ince olanları sıcak su tesisatı içindir. Kalın olanları ise kalorifer tesisatı için işlev görmektedir. Kalın borulardan birisi giriş diğeri ise dönüş içindir. Kalorifer filtresi ise dönüş borusu içerisinde yer almaktadır. Bu filtrelerin temizliği için ise öncelikli olarak kombide yer alan su boşaltılır. Eğer su boşaltılmadan filtre temizliği yapılmaya çalışılırsa kombideki su bitene kadar tesisattan su gelecektir.

Kombideki suyun boşaltılmasının ardından kombi filtresi kombinin altında yer alan borulardan bulunur. Ardından uygun bir anahtar yardımı ile filtre açılır ve yuvasından çıkarılır. Filtre temizliği için ekstra deterjan ya da çamaşır suyu kullanmanıza gerek yoktur. Sadece musluk altına tutarak temizlemeniz yeterli gelecektir. Ancak bir fırça yardımı ile aralarını iyice temizlemelisiniz.

kombi filtre temizliği

kombi filtre temizliği

Kombi filtre temizliği sonrasında filtreyi kurutmanız şart değildir. Yeniden yerine yerleştirmeli ve o bölümü anahtar yardımı kapatmalısınız. Temizlik işlemine başlamadan önce kombideki suyun tamamını boşalttığınız için yeniden doldurmanız gerekir. Bar seviyesi 1,5 olana kadar kombiye su basmalı ve cihazı yeniden çalıştırmalısınız. Kalorifer filtre temizliği için bu adımları uygulamanız yeterli gelecektir. Ancak uygulamayı tek başınıza yapamayacağınızı düşünüyorsanız profesyonel bir servisten yardım alabilirsiniz. Bunun için bizimle hemen iletişime geçebilir, işinde uzman bir teknik ekipten hem güvenilir hem de kaliteli bir hizmet almanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Arkadaşına Öner
Etiketler kalorifer filtre temizliği, Kombi filtre temizliği

Aşağıdaki içerikler ilginizi çekebilir.

kombinin su akıtması
Su Akıtan Kombiler İçin Çözüm Nedir?
kombi arızaları ve çözümleri
Kombi Arızaları ve Çözüm Yolları
Kombi sıcak su arızası
En İyi Kombi Çeşitleri ve Fiyatları

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Adres

Kepir Caddesi No: 32 B1 Blok Daire:88 Bağlıca / Ankara
  • Fiyat Listesi
  • Gizlilik Politikası
  • Faydalı İçerikler
TOP